Впровадження Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України

Курс з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України (далі – Курс) впроваджується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони. 

Метою Курсу є підвищення рівня професійної компетентності слухачів Курсу щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики країни, зокрема безпекових викликів та загроз у регіональному та трансатлантичному вимірах, а також набуття практичного досвіду з формування та реалізації ефективної державної політики у сфері національної безпеки та оборони. 

У 2015 році Нацдержслужбою з іншими заінтересованими органами проводилась робота щодо впровадження Курсу :

- створено Організаційний комітет з питань підготовки Курсу та забезпечено проведення його засідання ;

- підготовлено проекти концепцій та програми Курсу;

- утворено Робочу групу з підготовки до впровадження Курсу та проведено її засідання;

- підготовлено пропозиції щодо тематик виступів та визначено перелік міжнародних та вітчизняних експертів. 

Разом з тим, під час розширеного засідання Координаційної групи 29 травня 2015 року було прийнято рішення щодо перенесення Курсу на 2016 рік у зв’язку з новими підходами до його реалізації. 

Крім того, в рамках розширеного засідання Координаційної групи (8 грудня 2015 року)  відбулась робоча зустріч з керівником Естонського Національного курсу з питань оборони Мадісом Мікко. Метою зустрічі було  обговорення концепції Курсу з питань оборони і безпеки для керівного складу органів державної влади України. Під час зустрічі був представлений досвід Естонії в організації Курсу.

Наразі проект Курсу доопрацьовується з  урахуванням досвіду та кращих практик з проведення аналогічних курсів Фінляндії, Естонії та Грузії.

Relevant? Tell your friends