Порівняльне дослідження ОЕСР «Перспективи зайнятості – 2017»

На офіційному веб-сайті ОЕСР розміщено видання порівняльного дослідження ОЕСР «Перспективи зайнятості – 2017» (OECD Employment Outlook 2017), яке було опубліковано 13 червня 2017 року.

Зазначене порівняльне дослідження розглядає останні тенденції ринку праці та короткострокові перспективи в країнах ОЕСР.

У розділі 1 представлено порівняльний звіт про результати роботи на ринку праці, який охоплює кількість та якість зайнятості, а також інклюзивність ринку праці. Протягом останнього десятиліття більшість країн зуміли краще інтегрувати жінок та потенційно неблагополучні групи на ринок праці та покращити якість робочого середовища, тоді як якість доходів була більш-менш стабільною та погіршилась безпека на ринку праці.

Розділ 2 розглядає стійкість ринку праці після глобальної кризи та показує, як і структурні реформи, і політика бюджетної експансії пом’якшують витрати на безробіття від несприятливих сукупних шоків. Країни ОЕСР, як правило, уникали збільшення структурного безробіття, але не помітне уповільнення зростання заробітної плати та продуктивності праці.

У розділі 3 описано вплив технічного прогресу та глобалізації на ринки праці ОЕСР протягом останніх двох десятиліть. Технології показують, що вони сильно пов’язані як з поляризацією робочої сили, так і з індустріалізацією. Вплив інтеграції торгівлі важко виявити і, мабуть, він є малим, хоча зростання імпорту з Китаю має невеликий ефект, що призводить до зниження рівня зайнятості у виробництві.

Розділ 4 надає виключно широкий портрет колективних переговорів у країнах ОЕСР, що дає змогу краще зрозуміти, наскільки відрізняються національні системи та наслідки цих відмінностей для економічних показників.

Актуально? Розкажіть друзям!