Відбулася робоча зустріч з делегацією Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA) на чолі з її Головою Грегором Вірантом

20 листопада 2019 року в Національному агентстві України з питань державної служби відбулася робоча зустріч з делегацією Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (SIGMA) на чолі з її Головою Грегором Вірантом.

Під час робочої зустрічі Голова НАДС Олександр Стародубцев звернув увагу присутніх на пріоритетах реформи державної служби, зокрема на повному перезавантаженні влади та залученні нових лідерів. Має бути запроваджена функція управління персоналом в державній службі та з’явитися HR, якого зараз немає. Кадровий облік має діджиталізуватися і спрощуватися, але залишитися у вигляді інтегрованої інформаційної системи управління людськими ресурсами (системи Poclick), яку на цей час в НАДС завершили тестувати і буде запущено в режимі дослідної експлуатації.

Додатково мають з’явитися всі інші функції, з яких і складається насправді HR: рекрутинг, адаптація, управління ефективністю, розвиток людей, мотивація, компенсація, комунікація сенсів. Завдання НАДС – розповсюдити це на всю державну службу.

У свою чергу Голова Програми SIGMA Грегор Вірант окреслив основні пріоритети діяльності Програми SIGMA в Україні на 2019-2020 роки, серед яких реформа державної служби є одним з ключових питань.

Крім того, Грегор Вірант представив Мартінса Кріевінса, старшого радника з питань політики та нового координатора програми SIGMA в країнах Східного партнерства.

Сторони обговорили актуальні питання удосконалення законодавства у сфері державної служби та системи управління персоналом відповідно до європейських принципів державного управління та кращих європейських практи, у тому числі в контексті підтримки з боку Програми SIGMA.

Участь у заході взяли представники НАДС, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Представництва ЄС в Україні, зокрема Добромір Хрістов, та Програми SIGMA, а саме її Голова Грегор Вірант, Мартінс Кріевінс, а також представник проекту ЄС з підтримки реформи державного управління “EU4PAR” Угіс Сікс.

Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу.

Допомога програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

  • зміцнення основ державного врядування;
  • сприяння соціально-економічному розвитку шляхом посилення інституційної спроможності державного сектору;
  • зміцнення горизонтального врядування;
  • вдосконалення процесу розробки та впровадження реформи державного управління.

Актуально? Розкажіть друзям!