Оголошено переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді

11 грудня 2020 року відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і лауреатів Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді.

Конкурс було започатковано НАДС у рамках проведення заходів до Дня державної служби 23 червня 2020 року та з метою створення умов для пошуку, підтримки і розвитку амбітної та вмотивованої молоді, розширення її участі у формуванні та реалізації державної політики і державного управління, формування інтересу у молодого покоління до державної служби та покращення іміджу державних службовців.

Під час відкриття офіційної церемонії нагородження Голова НАДС Наталія Алюшина зауважила на важливості залучення до державної служби нової генерації молоді. «Саме сучасна молодь із притаманними їй енергійністю, мобільністю, відкритістю до змін, спроможна до ефективного здійснення управлінських функцій в умовах структурних реформ, що проходять сьогодні у соціальній, політичній та економічній сферах», - наголосила Наталія Алюшина.

До привітань на адресу організаторів і учасників Конкурсу приєдналися міжнародні партнери. З вітальними словами виступили: керівник Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) Угіс Сікс, керівник Проєкту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії, Директор Представництва Фонду Ганса Зайделя в м. Києві Даніель Зайберлінг, менеджерка ООН Жінки в Україні Галина Мещерякова, керівник Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», Голова Громадської організація DOCCU Наталія Протасова та голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук.

За результатами конкурсу переможцями стали:

  • у номінації «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків» : Дорошенко Ольга Володимирівна (Чорноморський національний університет імені П. Могили), Книгиницький Володимир Володимирович і Коцеловська Надія Богданівна (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу), Попова Юлія Сергіївна (Чорноморський національний університет імені П. Могили) та Васькова Юлія Сергіївна (Чорноморський національний університет імені П. Могили).
  • у номінації «Політична освіта та політична культура»: Швець Вікторія Олександрівна (Національний університет «Чернігівська політехніка») та Лаврентьєв Володимир Володимирович (Чорноморський національний університет імені П. Могили).
  • у номінації «Реформування державного управління»: Чухарев Артем Валерійович (Чорноморський національний університет імені П. Могили) та Волицький Назарій Сергійович (Національний технічний університет України «КПІ імені Ігоря Сікорського).
  • у номінації «Децентралізація влади»: Велічко Катерина Леонідівна (Західноукраїнський національний університет), Мостіпан Надія Вікторівна (Національний університет «Чернігівська політехніка») та Корецька Тетяна Миколаївна (Національний університет «Львіська політехніка»).
  • у номінації «Соціальний діалог і соціальне партнерство» - Безвін Олексій Сергійович (Сумський державний університет).
  • у номінації «Реформування освіти»: Рубан Марія Петрівна (Національний технічний університет України «КПІ імені Ігоря Сікорського), Попельнух Маргарита Юріївна (Лебединська ЗОШ І-ІІІ ступенів №6) та Кореновська Діана Романівна (Сумський державний університет).
  • «Спеціальними відзнаками від Національного агентства України з питань державної служби» нагороджені Крістєва Яна Павлівна (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ) та Михайловська Аліна Ігорівна (Національний університет «Чернігівська політехніка»).

З огляду на актуальність конкурсу НАДС також відзначило дипломами за активну участь заклади вищої освіти України, студенти яких вибороли найбільше призових місць у номінаціях. Серед таких університетів Чорноморський національний університет імені Петра Могили (5 призових робіт), Національний університет «Чернігівська Політехніка» (3 призові роботи), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і Сумський державний університет (по 2 призові роботи).

І учасники, і партнери конкурсу висловили сподівання про продовження такого проєкту в наступні роки як на центральному, так і на регіональному рівні.

Довідково:

Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді започатковано Національним агентством України з питань державної служби та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу відповідно до наказу НАДС від 10.06.2020 № 97-20 у рамках проведення заходів до Дня державної служби 23 червня 2020 року. НАДС розроблено Положення про Конкурс та затверджено склад Організаційного Комітету (Наказ НАДС від 20.07.20 №126-20).

Конкурс є некомерційним заходом і переслідує виключно творчі і загальнокультурні цілі:

  • формування інтересу у молодого покоління до актуальних питань державної служби;
  • сприяння поглибленню взаємодії талановитої амбітної молоді з органами державної влади з метою реалізації і самореалізації їх творчих можливостей та ініціатив;
  • залучення молоді до співпраці у питаннях пошуку нових стратегій удосконалення державного управління;
  • сприяння активному залученню молоді до формування позитивного іміджу державних службовців у суспільстві;
  • виховання у молодого покоління почуття поваги до основних принципів державної служби.

У Конкурсі взяли участь учні старших класів, студенти, які здобувають вищу освіту за освітнім ступенем бакалавра, магістра у навчальних закладах вищої освіти України незалежно від форм власності та підпорядкування. До організаційного комітету надійшло 33 роботи із 13 міст і містечок України та 15 освітніх закладів.

Визначення переможців Конкурсу відбувалося у 6 номінаціях:

  • «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків»;
  • «Політична освіта та політична культура»;
  • «Реформування державного управління»;
  • «Децентралізація влади»;
  • «Соціальний діалог і соціальне партнерство»;
  • «Реформування освіти».

Офіційний вебсайт конкурсу http://vseukrainskyi-konkurs2020.mozello.com

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!