Відбулося засідання з відбору партнерів з країн-членів ЄС для реалізації проекту Twinning для Державної служби інтелектуальної власності України

1 липня 2013 року у приміщенні Представництва Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Державної служби інтелектуальної власності України з реалізації проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Україна отримала три пропозиції щодо потенційного партнерства: від консорціуму Іспанії та Данії, консорціуму Греції та Італії, а також від Федеративної Республіки Німеччини. Під час зустрічі було презентовано пропозиції зазначених консорціумів щодо впровадження заходів майбутнього проекту та обговорено питання, які виникали у представників органу-бенефіціара та Представництва Європейського Союзу в Україні.

У засіданні взяли участь запропонований лідер проекту Twinning Карін Фріх та запропонований постійний радник проекту Карстен Хельмут Лоос від Німеччини, запропонований молодший лідер проекту Кельд Ньюман Дженсен та постійний радник проекту Пабло Родена від консорціуму Іспанії та Данії, а також запропонований лідер проекту Діонісія Калінікоу та запропонований постійний радник проекту Іоаніс Кіккіс від консорціуму Греції та Італії. Крім того у заході взяли участь представники Державної служби інтелектуальної власності України, а також Представництва Європейського Союзу в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у засіданні взяла участь завідувач сектору координації проектів Twinning Ірина Лучинська.


Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини