За участю представників Нацдержслужби України відбулося засідання наглядової ради для Державного космічного агентства України

21 січня 2014 року у приміщенні Державного космічного агентства України (ДКА України) відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКАУ щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)». Проект реалізується спільно з Іспанським національним інститутом аерокосмічної технології (INTA).

В ході засідання розглянуто стан реалізації проекту протягом першого звітного кварталу, зокрема презентовано інформацію про проведені заходи та обговорено плани на наступний звітній період. 

У засіданні наглядової ради взяли участь керівник проекту від України, заступник Голови ДКА України Сергій Засуха, керівник проекту від Королівства Іспанія Мануель Мулеро Валенсуела, заступник керівника проекту від Королівства Іспанія Хосе Мануель Горостьяга Угальде, постійний радник проекту Хосе Ортуньо Фернандес та його партнер від України Микола Демиденко. Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь в обговорені питань також взяли керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Вальтер Треттон та координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник відділу управління проектами, заступник директора Адміністративного офісу програми Twinning Ірина Лучинська та головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, SIGMA та CIB Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини