Відбулося VI засідання Наглядової Ради проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні»

25 березня відбулося VI засідання  Наглядової  Ради проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні». У засіданні  взяли участь в.о. Голови Національного агентства України з питань державної служби Юлія Ковалевська, керівник проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні» Марчін Саковіч, заступник керівника проекту Річард Джарвіс, постійний радник проекту Пьотр Кульпа, представники Адміністративного офісу програми Twinning в Україні.

На початку засідання  Наглядової  Ради проекту Twinning Юлія Ковалевська зазначила, що після майже річної, вимушеної перерви, наприкінці 2013 року проект знову розпочав свою діяльність в Національному агентстві України з питань державної служби та ставить перед собою низку вкрай важливих завдань надання експертної допомоги з питань реформування державної служби, впровадження європейських інструментів управління людськими ресурсами.

«Реалізація проекту сприяє підвищенню потенціалу Нацдержслужби України, що є центральним органом виконавчої влади, відповідальним за забезпечення формування та реалізацію єдиної державної політики у сфері державної служби та здійснення функціонального управління державною службою», – наголосила в.о.  Голови Нацдержслужби України.

За словами Юлії Ковалевської, посилення інституційної спроможності агентства також сприятиме ефективному виконанню завдань, визначених Урядом України щодо побудови професійної, орієнтованої на результат, етичної, політично-нейтральної та сталої державної служби в Україні, яка відповідатиме європейським принципам та найкращим світовим практикам.

«У рамках проекту Нацдержслужба України очікує отримати дієву допомогу щодо впровадження передового європейського досвіду з питань управління людськими ресурсами, стратегічного підходу до розробки політики у сфері державної служби в цілому», – підсумувала Юлія Ковалевська.

У свою чергу керівник проекту Марчін Саковіч від імені консорціуму у складі Польщі та Великобританії, що впроваджує проект Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні», запевнив у готовності надання всебічної підтримки процесу інституційного розвитку Нацдержслужби України та реформи системи державної служби в Україні в цілому, у межах наявних у проекту можливостей.

 Під час засідання відбулося оприлюднення проміжного квартального звіту проекту Twinning та ознайомлення членів Наглядової Ради з подальшим планом роботи.

Слід зазначити, що за час роботи «оновленого» проекту було налагоджено продуктивну двосторонню співпрацю та напрацьовано шляхи і методи роботи з експертами, зокрема з питань стратегічного планування управління людськими ресурсами та розробки середньострокового плану інституційного розвитку Нацдержслужби України.

VII  засідання  Наглядової  Ради проекту Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні» заплановано на останній тиждень червня  2014 року.

 Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини