Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України

     20 червня 2014 року відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Гармонізація національного фітосанітарного законодавства України відповідно до європейських норм та стандартів», бенефіціаром якого є Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України (далі – Держветфітослужба України). Проект реалізовується спільно з консорціумом країн-членів ЄС – Федеративною Республікою Німеччина, Французькою Республікою та Латвійською Республікою.

     Зазначений проект сприяє гармонізації адміністративних, технічних і наукових потужностей Держветфітослужби України на центральному та регіональному рівнях відповідно до стандартів ЄС.

     Учасники засідання обговорили стан реалізації проекту та досягнення обов’язкових результатів протягом звітного періоду, а також узгодили плани на поточний квартал, дату наступної наглядової ради та конференції з нагоди закриття проекту. Крім того, презентували звіти стосовно проходження навчання для тренерів щодо системи забезпечення якості під час інспектування у Латвії та щодо участі у роботі експертної групи ЕРРО з карантинних шкідливих організмів лісу в Австрії.  

     У заході взяли участь заступник керівника проекту від України  Андрій Челомбітко, керівник проекту від країни-члена ЄС Герхард Гюндерман, координатор сектору «Економічне співробітництво, соціальний та регіональний розвиток» Представництва ЄС в Україні Ензо Даміані, постійний радник проекту Агріс Бокумс, партнер постійного радника проекту Світлана Скляренко та інші представники Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

     Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант відділу управління проектами Ольга Денисюк.

Довідково:

     З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня  2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини