Підготовка персоналу для роботи з проблематикою, пов’язаною з питаннями Європейської політики сусідства

З 16 по 20 червня 2014 року у рамках проекту Європейського Союзу «Підготовка персоналу для роботи з проблематикою, пов’язаною з питаннями Європейської політики сусідства» представники шістнадцяти країн Європейської політики сусідства (далі – ЄПС) відвідали Коледж Європи в м. Брюгге, Королівство Бельгія.

Метою заходу було вивчення питань щодо змісту Європейської політики сусідства, інституцій ЄС та нового Інструменту європейського сусідства.

У рамках заходу відбулися дводенні сесії щодо проблематики, пов’язаної з питаннями Європейської політики сусідства, візит до м. Брюссель з метою участі у зустрічах з посадовими особами Європейської Комісії та дводенний тренінг для тренерів із вищезазначених питань.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у навчанні взяв заступник начальника відділу управління проектами Копань Сергій.

Довідково:

Проект Європейського Союзу «Підготовка персоналу для роботи з проблематикою, пов’язаною з питаннями Європейської політики сусідства» (далі – Проект) був започаткований з метою підвищення ефективності політики і відносин між Європейським Союзом (далі – ЄС) та сусідніми країнами, а також наданні допомоги у поглибленні політичного діалогу та співробітництва між ними.

Проект має на меті розвинути професійні навички та покращити знання державних службовців відповідних структур країн-партнерів Європейської політики сусідства (ЄПС) у галузі співпраці з ЄС та, зокрема, Європейської політики сусідства, таким чином сприяючи глибшому розумінню та оцінці ЄПС та інших відповідних політик Європейського Союзу.

Діяльність Проекту передбачає, зокрема, наступні заходи:

•              Підготовка, організація та проведення професійних навчальних семінарів у Європейському Коледжі (м. Брюгге, Бельгія і Натолін, Польща);

•              Проведення оцінки потреб у навчанні кожної з країн-бенефіціарів;

•              Аналіз наявності подібних навчальних заходів у регіоні в цілому.

Цільова аудиторія Проекту – державні службовці з 16-ти країн партнерів ЄПС, які бажають вдосконалити або поглибити свої знання про Європейський Союз та ЄПС.

Країни–бенефіціари Проекту: Алжир, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Єгипет, Грузія, Йорданія, Ізраїль, Ліван, Лівія, Молдова, Марокко, Палестинська автономія, Сирія, Туніс та Україна.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини