Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного космічного агентства України

22 липня 2014 року в приміщенні Державного космічного агентства України відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Державного космічного агентства України щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)».

Керівник проекту від Державного космічного агентства України Сергій Засуха у привітальній промові до учасників наглядової ради наголосив на особливому значенні реалізації проекту Twinning  в контексті підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС, оскільки проект є важливим інструментом налагодження співробітництва між країнами у космічній сфері та сприяє реалізації участі України у  різноманітних проектах в рамках програми «Горизонт 2020».

Учасники засідання за допомогою презентованої інформації підвели підсумки роботи проекту за минулий квартал (період з 20 березня по 19 липня 2014 року), розглянули прогрес у досягненні результатів проекту та визначили сферу діяльності, яка запланована на наступний звітній період. Крім того, учасники засідання узгодили дату проведення чергового засідання наглядової ради проекту.

Наглядову раду було проведено у формі відео конференції, участь у якій взяли керівник проекту від Королівства Іспанія  Мануель Мулеро Валенсуела, заступник керівника проекту Хосе Мануель Горостьяга Угальде, постійний радник проекту Хосе Ортуньо Фернандес та інші представники Іспанського національного інституту аерокосмічної технології. З української сторони були присутні керівник проекту  Сергій Засуха, партнер постійного радника проекту Микола Демиденко та інші представники Державного космічного агентства України. Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь в обговоренні питань взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко та головний консультант сектору координації Twinning Артем Тахтаров.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини