Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби інтелектуальної власності України

9 жовтня 2014 року у приміщенні Державної служби інтелектуальної власності України відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Проект впроваджується Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок та Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії. Метою проекту Twinning є зниження рівня піратства та створення сприятливих умов для покращення інвестиційного клімату в Україні відповідно до законодавства ЄС шляхом підвищення ефективності державної системи охорони і захисту прав інтелектуальної власності.

Учасники засідання підвели підсумки роботи українських і європейських експертів протягом другого звітного кварталу реалізації проекту (період з 11 червня по 10 вересня 2014 року) та обговорили плани на наступний квартал, зокрема тематику заходів в рамках кожного з компонентів проекту.

У заході взяли участь керівник проекту від України, Голова Державної служби інтелектуальної власності України Микола Ковіня, керівник проекту від Королівства Іспанія Крістіна Фернандез Ордас, молодший керівник проекту від Королівства Данія Келд Німан Єнсен, постійний радник проекту Пабло Роденас, його партнер з української сторони Оксана Шпиталь та координатор сектору освіти, науки, інформаційного суспільства Представництва Європейського Союзу в Україні Віра Рибак.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко.

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини