Наглядова рада проекту Twinning для Держстату України

20 жовтня 2014 року у приміщенні Держстату України відбулося чергове засідання наглядової ради проекту Twinning «Сприяння процесам удосконалення Державної служби статистики України з метою покращення її потенціалу та продукції», який впроваджується спільно із Статистичною службою Данії та Національним інститутом статистики і економічних досліджень Франції.

Основною метою проекту є запровадження статистичних методів та стандартів ЄС в Україні, зокрема щодо збору, обробки та поширення статистичної інформації. Крім того, в рамках проекту європейськими експертами буде надана підтримка у вдосконаленні виробництва статистичних даних і підвищенні кваліфікації фахівців Держстату України.

Учасники засідання обговорили стан досягнення запланованих результатів проекту та результати місій експертів, які відбулися протягом травня – серпня 2014 року.  Крім того, було розглянуто плани щодо подальшої реалізації проекту, які представила постійний радник проекту Ірина Бернштайн.  

У заході взяли участь керівник проекту від України, Заступник Голови Держстату України Наталія Власенко, керівник проекту від Королівства Данія Йеспер Елемозе Йенсен, партнер постійного радника проекту Юлія Музиченко та координатор проекту від Представництва ЄС в Україні Наталія Старостенко.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від
06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини