Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного космічного агентства України

21 жовтня 2014 року у приміщенні Державного космічного агентства України (далі – ДКА України) відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКА України щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)».

Проект надає підтримку ДКА України щодо ефективної участі України у європейських космічних програмах, насамперед у сфері супутникової навігації (Galileo), дистанційного зондування Землі (GMES) та «Горизонт 2020».

В. о. керівника проекту від України Євген Махонін підкреслив важливість спільної роботи європейських та українських експертів, зокрема щодо розробки проектів законів України про державне регулювання у сфері супутникової навігації та у сфері дистанційного зондування Землі аерокосмічними установами. У ході засідання постійний радник проекту Хосе Ортуньо Фернандес представив основну інформацію про заходи, що відбулися в рамках проекту протягом червня – вересня 2014 року. У свою чергу, керівник проекту від Королівства Іспанія Мануель Мулеро Валенсуела та заступник керівника проекту Хосе Мануель Горостьяга Угальде презентували учасникам засідання плани на наступний звітній період.  Крім того, учасники засідання узгодили дату проведення наступного засідання наглядової ради проекту.

Участь у заході також взяли партнер постійного радника проекту Микола Демиденко, представники ДКА України та координатор проекту від Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 
06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини