Відбулося офіційне закриття проекту Twinning для Мінсоцполітики України

31 жовтня 2014 року у приміщенні Мінсоцполітики України відбулося засідання другої наглядової ради та офіційне закриття проекту Twinning Light «Наближення українського законодавства до європейських норм та стандартів у сфері професійної реабілітації та зайнятості інвалідів». Проект, тривалістю 10 місяців, впроваджувався спільно із Міністерством охорони здоров'я, соціальних послуг та рівності Королівства Іспанія.

Учасників привітав Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Устименко, який наголосив на важливості внесення змін до антидискримінаційного законодавства із використанням європейського досвіду та подякував іспанським колегам за надання експертної підтримки. Із вітальною промовою також виступив керівник проекту від Королівства Іспанія Джакобо Мартін Фернандес, який окреслив основні досягнення проекту та висловив готовність іспанської сторони й надалі сприяти українським колегам щодо питань вдосконалення сфери професійної реабілітації та зайнятості інвалідів.

У ході реалізації проекту було проаналізовано українське законодавство у сфері професійної реабілітації та зайнятості інвалідів та вивчено роботу центрів професійної реабілітації, у складі яких функціонують інтегровані філії. За результатами цієї роботи європейські експерти підготували рекомендації, які будуть враховані при підготовці проектів відповідних нормативно-правових актів.

Крім того, учасники засідання розглянули другий квартальний звіт проекту та обговорили наступні кроки щодо практичного впровадження його результатів. У обговореннях взяли участь представники Мінсоцполітики України,  Посольства Королівства Іспанія в Україні, європейські експерти та координатор проекту від Представництва Європейського Союзу в Україні Сергій Полюк.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини