Відбувся семінар з питань стандартів набору та відбору на керівні посади державної служби та політико-адміністративних відносин в країнах ЄС та країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»

21 листопада 2014 року у місті Варшаві, Республіка Польща,  відбувся  семінар з питань стандартів набору та відбору на керівні посади державної служби та політико-адміністративних відносин у країнах ЄС та країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», організований Департаментом державної служби при канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща спільно з Європейською службою зовнішніх справ (EEAS).

Основною метою семінару став обмін досвідом та вивчення кращих практик країн ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» з питань стандартів набору та відбору на керівні посади державної служби. У рамках семінару було розглянуто особливості централізованої, децентралізованої та змішаної  моделей добору кандидатів на вищі керівні посади державної служби.

Під час заходу Іван Рощин, начальник експертно-аналітичного відділу, та Олександр Калиновський, завідувач сектору кадрового обліку Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, представили український досвід відбору на керівні посади в органах державної влади. Водночас  презентували новації законодавства України про державну службу, в основу яких покладено кращі  європейські практики.

У семінарі взяли участь представники органів державної влади Республіки Польща, Республіки Вірменія, Азербайджанської Республіки, Угорщини, Литовської Республіки, Республіки Білорусь, Латвійської Республіки, Республіки Молдова, Румунії, Грузії, України, експерти Європейської Комісії та програми SIGMA.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини