Відбулося офіційне закриття проекту Twinning для Мінсоцполітики України

5 грудня 2014 року у приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулося офіційне закриття проекту Twinning «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні» бенефіціаром якого виступає Міністерство соціальної політики України. Проект впроваджувався спільно з Генеральним Директоратом соціального зближення Франції та Агентством розвитку та координації міжнародних відносин Франції (ADECRI).

Загальною метою реалізації проекту було сприяння реформуванню системи надання соціальних послуг в Україні відповідно до стандартів Європейського Союзу.

Учасників заходу привітав Заступник Голови Нацдержслужби України Олександр Скопич, який розповів про особливості інструмента Twinning, завдяки яким європейські практики ефективно впроваджуються у діяльність українських установ. Крім того, він зазначив у 2014 році Нацдержслужба отримала у порівнянні із минулим роком у двічі більше проектних пропозицій від органів державної влади щодо започаткування нових проектів Twinning, що свідчить про зростання їх зацікавленості стосовно наближення до стандартів Європейського Союзу.  Заступник Міністра соціальної політики, керівник проекту від української сторони Наталія Федорович та керівник проекту від Республіки Франція Марі Керль окреслили основні досягнення реалізації проекту Twinning.

Учасники засідання також обговорили кроки, необхідні для забезпечення сталості результатів проекту після його завершення.   У обговоренні взяли участь представники Мінсоцполітики України, французькі експерти та координатор проекту від Представництва Європейського Союзу в Україні Сергій Полюк.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору координації Twinning Артем Тахтров.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини