Відбулась дводенна конференція «Взаємодія органів державної влади та громадськості в рамках реалізації Угоди про асоціацію»

 15 травня 2015 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби завершилась дводенна конференція «Взаємодія органів державної влади та громадськості в рамках реалізації Угоди про асоціацію». Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу спільно з Естонським центром Східного партнерства за підтримки та сприяння Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

Метою конференції є обговорення та обмін досвідом і кращими практиками налагодження взаємодії влади з громадськістю та засобами масової інформації з питань поширення інформації про європейські цінності, розвиток відносин з ЄС в умовах політики європейської інтеграції в країнах Східного партнерства.

У перший день конференції розглядались питання щодо налагодження ефективної комунікації між органами державної влади та громадянським суспільством у рамках імплементації Угоди про асоціацію. Учасники заходу взяли участь у трьох пленарних засіданнях, у ході яких обговорювались стратегічні питання щодо ролі громадянського суспільства і засобів масової інформації у процесі європейської інтеграції України. Було представлено кращий досвід країн Східного партнерства та країн-членів ЄС щодо налагодження активної співпраці з громадськістю під час вступу до ЄС.

У другий день заходу під час роботи у секціях обговорювались практичні аспекти проведення об’єктивних інформаційних кампаній з питань європейської інтеграції з максимальним використанням можливостей органів державної влади та потенціалу засобів масової інформації, зокрема розглядалися механізми налагодження ефективної комунікації між державними органами влади, громадянським суспільством та експертним середовищем. Разом з тим, учасники заходу обговорили сучасні методи інформування громадськості щодо результатів євроінтеграційних заходів із залученням громадянського суспільства та засобів масової інформації.

Участь у заході взяли представники країн Східного партнерства, Європейської Комісії, центральних органів влади України, які висвітлюють питання європейської інтеграції, неурядових організацій, ЗМІ та іноземні експерти.

Після завершення конференції учасники заходу отримали сертифікати.

 Довідково: важливою передумовою успішного впровадження Угоди про асоціацію є підтримка з боку громадськості та поінформованість всіх заінтересованих сторін, зокрема представників громадськості, бізнес спільнот та інших недержавних організацій України про переваги та основні виклики і загрози, пов’язані з процесом політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

 ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини