Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру

22 вересня 2015 року у приміщенні Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (далі – Держгеокадастру) відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні».

Метою проекту є підтримка України у розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель шляхом покращення механізму управління ринком земель сільськогосподарського призначення та управління землями державної власності відповідно до найкращих практик країн-членів ЄС.

З вітальним словом до учасників засідання звернулася перший заступник Голови Держгеокадастру Людмила Шемелинець, яка здійснила огляд основних досягнень проекту протягом шостого звітного періоду (08.04.2015 – 07.07.2015), зокрема повідомила про результати 5 експертних місій та навчальної поїздки до Литовської Республіки, у ході яких було вивчено кращий європейський досвід в контексті реформування земельних відносин України. Разом з тим, було поінформовано про продовження терміну дії проекту Twinning до лютого 2016 року. З промовами також виступили заступник керівника проекту Петер Рос, молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Катя Деллс та молодший керівник проекту від Литовської Республіки Вілма Даугальєне, які підкреслили важливість проекту, висловили готовність сприяти подальшій його реалізації та відзначили високий рівень взаємодії між партнерами.

У ході засідання учасники розглянули та схвалили протокол п’ятого засідання керівного комітету від 21 травня 2015 року, обговорили проміжні результати реалізації проекту. Постійний радник проекту Стефан Вербунт представив на розгляд представників наглядової ради квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом останнього звітного періоду в рамках 3 компонентів та представив основні рекомендації щодо посилення ефективності функціонування сільськогосподарського сектору в Україні. Крім того було підкреслено необхідність досягнення політичної згоди та посилення міжвідомчої координації, що сприятиме розвитку ринку сільськогосподарських земель. Партнер постійного радника проекту Ростислав Шманенко, у свою чергу, коротко окреслив основні здобутки, представив практичний аспект впровадження проекту Twinning в Україні та здійснив короткий аналіз очікуваних заходів та пріоритетних напрямів діяльності у сьомому кварталі. Разом з тим учасники заходу узгодили питання щодо проведення наступного засідання наглядової ради у листопаді 2015 року.

У засіданні також взяли участь Перший радник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Представництва ЄС в Україні Хуана Мера Кабейо.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини