Cемінар «Підтримка розвитку спроможності країн ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» в рамках проекту PADOS

13 жовтня 2015 року у Національному агентстві України з питань державної служби відбувся другий день семінару «Підтримка розвитку спроможності країн ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» в рамках проекту «Представницька демократія, відкрите управління та ефективне електронне врядування» (PADOS).

Захід організовано Нацдержслужбою, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу спільно з Національною академією державного управління при Президентові України.

Під час першого дня заходу, що відбувся 12 жовтня 2015 року в Національній академії державного управління при Президентові України, було представлено досвід Естонії та Фінляндії щодо забезпечення відкритого врядування шляхом залучення громадськості, а також обговорено питання інформаційної безпеки.

Відкрив другий день заходу та виступив з вітальною промовою Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, який висловив подяку співорганізаторам заходу, відповідальним за впровадження проекту PADOS, та підкреслив актуальність тематики семінару в контексті реформування державного управління. Разом з тим, було представлено основні досягнення Нацдержслужби, зокрема розроблення Стратегії реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні на період до 2017 року та Стратегії реформування державного управління на 2015-2020 років, що сприятиме створенню ефективної, прозорої, відкритої структури публічної адміністрації із застосуванням новітніх інформаційно-комунікативних технологій та впровадженням принципів належного врядування.

Генеральний директор Фінського інституту державного управління (HAUS) Аннелі Теммес представила основні завдання проекту PADOS та ознайомила учасників засідання з порядком денним заходу.

Під час семінару було обговорено нові механізми та підходи до забезпечення відкритого управління, вивчення новітніх інформаційних технологій в умовах впровадження системи електронного врядування та реалізації реформи державного управління шляхом залучення громадськості та організації заходів з розвитку спроможності.

Із заключним словом до учасників заходу звернувся Президент Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Ковбасюк, який наголосив на необхідності посилення взаємовигідного співробітництва з Естонієбю та Фінляндією в рамках реалізації проекту PADOS.

Участь у семінарі взяли представники міжнародних організацій Фінляндії та Естонії, Представництва Європейського Союзу в Україні, представники центральних органів виконавчої влади України та інших органів державної влади.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла директор Марина Канавець.

 

Довідково: загальною метою проекту «Представницька демократія, відкрите управління та ефективне електронне врядування»(PADOS) є посилення прозорості та відкритості процесів прийняття рішень та державного управління в шести країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», а також підтримка впровадження демократичних принципів управління.

Країнами-бенефіцарами проекту технічної допомоги PADOS є: Республіка Вірменія, Азербайджанська Республіка, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна.

Проект реалізується у тісній співпраці фінської та естонської групи експертів і фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії. Фінський інститут державного управління (HAUS) є відповідальним за впровадження проекту PADOS. Естонськими партнерами проекту є Естонська дипломатична школа (EDK), Академія електронного врядування (EGA), Центр розвитку та підготовки державних службовців (ATAK), а також до реалізації проекту долучається Естонський центр Східного партнерства.

Проект PADOS складається з трьох компонентів:

Компонент I. Пряма участь громадськості, електронна демократія, ініціатива Партнерство «Відкритий Уряд».

Компонент II. Електронне врядування, кібер-безпека, захист даних.

Компонент III. Реформа державного управління.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини