Наглядова рада проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

21 жовтня 2015 року у приміщенні Мінінфраструктури України відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України з питань підвищення безпеки комерційних автоперевезень».

Проект впроваджується спільно з Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща), Федеральним офісом вантажних перевезень (Федеративна Республіка Німеччина), Федеральним інститутом досліджень автомагістралей (Федеративна Республіка Німеччина) та Державним інспекторатом дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту та комунікацій (Литовська Республіка).

Проект спрямований на підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом  в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик з метою зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків.

Учасників засідання привітала заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції та керівник проекту від України Оксана Рейтер, яка у своїй промові висловила подяку європейським експертам за надані можливості щодо використання міжнародного досвіду в процесі створення системи безпеки автомобільного транспорту в Україні та підкреслила важливість імплементації відповідних Директив ЄС в законодавство України з метою підвищення рівня безпеки комерційних автомобільних перевезень.

Від європейської сторони із вступною промовою виступив Томаш Полеч, керівник проекту від Республіки Польща, який зазначив важливість реформ, що впроваджуються в Міністерстві інфраструктури України.

Постійний радник проекту Міхаль Жемєнєвскі представив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи за усіма компонентам проекту та окреслив плани на наступний звітний період.

 У засіданні взяли участь молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Роберт Майворн, молодший керівник проекту від Литовської Республіки Даріус Садаунікас, генеральний директор генерального інспекторату дорожнього транспорту  Цезарій Банька, директор Кабінету Генерального інспектора дорожнього транспорту Йоана Рутковська, Голова Державної служби України з безпеки на транспорті  Микола Горбаха, координатор проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу Світлана Дідківська та представники Міністерства інфраструктури України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів Twinning  відділу управління проектами Олеся Воронюк.

Довідково:

З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини