Семінар у рамках інструмента TAIEX «Наближення української політики технічного регулювання до законодавства ЄС, що стосується рішень доступу на національному ринку радіообладнання і телекомунікаційного термінального обладнання»

3-4 грудня 2015 року відбувся семінар у рамках інструмента TAIEX на тему «Наближення української політики технічного регулювання до законодавства ЄС, що стосується рішень доступу на національному ринку радіообладнання і телекомунікаційного термінального обладнання» у приміщенні Президент готелю. Бенефіціаром заходу виступила Державна служба спеціального зв'яку та захисту інформації України.

Метою семінару було ознайомлення із законодавством ЄС щодо радіообладнання та електромагнітної сумісності, у тому числі процедурами щодо оцінки відповідності.

Під час семінару експерти Литви та Фінляндії надали інформацію щодо законодавства ЄС та відмінностей між директивам ЄС у зазначеній сфері, правил щодо створення та реєстрації типів радіоелектронних засобів в системах, які можуть бути розташовані на ринку ЄС та порядку щодо відбору зразків радіоелектронних засобів для контролю.

У семінарі взяли участь представники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Інтернет асоціації України, ДП «Укрметртестстандарт», ДП «Український державний центр радіочастот», ДП «Український науково-дослідний інститут радіо і телебачення» та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації TAIEX Альона Пасека.

Довідково:  З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини