Впровадження європейських стандартів щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні

08 грудня 2015 року відбулося дев’яте засідання наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту та громадських робіт Іспанії та Міністерством транспорту, будівництва та морського господарства Польщі.

Проект спрямований на підвищення ефективності державного управління у сфері залізничного транспорту в Україні та сприяє процесу проведення реформ, впровадженню кращих практик щодо підвищення продуктивності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні.

Із вітальною промовою виступила керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, коротко зазначивши здійснені заходи за останній звітний період.

Учасники засідання обговорили результати місій європейських експертів до України, що відбулися  у період з 05 жовтня 2015 року по 01 грудня 2015 року. Важливе місце в обговореннях посіло питання приведення тарифної політики до європейських стандартів та практичної реалізації відповідних директив Європейського парламенту та Ради. Крім того, учасники засідання обговорили важливість наданих експертами проекту рекомендацій щодо нового підходу до стягнення оплати за інфраструктуру та довгострокової стратегії для впровадження конкуренції серед учасників ринку залізничних перевезень в Україні відповідно до положень Директиви ЄС.

Постійний радник проекту Хосе Антоніо Саміно Наво представив на розгляд наглядової ради квартальний звіт проекту. Крім того, учасники заходу узгодили питання щодо проведення заключної конференції, яка відбудеться 10 грудня 2015 року.

У засіданні також взяли участь молодший керівник проекту від Республіки Польща Павел Копжинські та заступник молодшого керівника проекту Іренеуш Майхер, представник заступника лідера проекту від України Євген Кравцов, партнер постійного радника проекту Олександр Федоренко та інші представники Міністерства інфраструктури України. Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Олеся Воронюк.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини