Офіційне відкриття проекту Twinning для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

22 березня 2016 року у приміщенні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) відбулася урочиста конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Впровадження системи управління відходами електронного та електричного обладнання (WEEE) в Україні».

Проект впроваджується спільно із Міністерством з питань навколишнього середовища Австрії, Регіональним Міністерством з питань навколишнього середовища та територій Іспанії, Французьким міжнародним бюро з питань води.

Метою проекту є поступова гармонізація української системи управління відходами зі стандартами ЄС шляхом впровадження ефективної, довготривалої системи управління побутовими відходами, зокрема у сфері відходів електронного, електричного обладнання та використаних батарейок.

Захід відкрив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, який підкреслив важливість імплементації проекту Twinning, оскільки питання утилізації відходів електронного та електричного обладнання, зокрема відпрацьованих батарейок, потребує негайного вирішення. Адже в Україні щороку утворюється близько 10 мільйонів тон побутових відходів, у тому числі сотні тон електронних відходів, які несуть загрозу для екології та людей.

Із вітальними промовами виступили Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, Посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппелер, Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон та директор Агентства з питань навколишнього середовища Австрії Георг Робернінг.

У свою чергу, керівник проекту від Австрійської Республіки Йоханнес Майер привітав учасників заходу та коротко презентував інституції-партнерів, які імплементуватимуть зазначений проект Twinning. Постійний радник проекту Еліна Велінова Стоянова-Лазарова здійснила огляд проекту, його основних цілей та запланованих заходів.

У офіційному відкритті взяли участь секторальний менеджер проектів у сфері «Енергетика, навколишнє середовище, екологічна економіка, захист населення» від Представництва Європейського Союзу в Україні Жан-Франсуа Море, партнер постійного радника проекту Максим Барінов, а також інші представники Мінрегіону і зацікавлені сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Олеся Воронюк.

Довідково:

з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини