Друге засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері»

19 липня 2016 року у Державній фіскальній службі України відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Міністерством фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся Голова Державної фіскальної служби України, керівник проекту від України Роман Насіров, який підкреслив важливість впровадження проекту Twinning в контексті реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, представив основні досягнення проекту протягом другого звітного періоду.  Доповнюючи сказане головуючого, представник Державної прикордонної служби України Мирослав Продан відзначив вагомий внесок партнерів проекту від країн-учасників консорціуму в рамках реалізації проекту, що сприятиме підвищенню рівня захисту кордонів, зменшенню транскордонної злочинності, розвитку торгівлі та подоланню корупції.

У свою чергу, керівник проекту Райнер Бойсель наголосив на своєчасній та ефективній реалізації заходів проекту упродовж звітного періоду, що зумовлює формування ефективного бачення майбутніх кроків та напрямів діяльності в контексті забезпечення досягнення обов’язкових результатів проекту.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив на розгляд учасників наглядової ради квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду в рамках 3 компонентів. Зокрема здійснено 11 заходів, 18 місій та 4 навчальні візити, до участі в яких було залучено 26 експертів із країн-членів ЄС. Був складений комплекс заходів, до якого увійшли наступні нагальні рекомендації:

  • мають бути розроблені процесуальні норми щодо захисту персональної інформації;
  • мають бути розроблені функції службовця з питань захисту даних, що не врегульовані певними інструкціями;
  • слід вести записи/документи заходів з обробки особистих даних;
  • прописати комплекс заходів у робочих інструкціях Фіскальної служби.

Також було зазначено, що загальний перебіг проекту є позитивним, оскільки всі заходи відбуваються згідно з планом, а також успішно досягнуто основних цілей, окреслених у Twinning-контракті, які є підґрунтям для проведення подальших місій та заходів.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Алла Домаскіна, головний консультант відділу управління проектами.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини