Відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів

21 липня 2016 року у Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

Проект впроваджується спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале (IZSAM), Італія.

Метою проекту є надання допомоги органам влади України в зближенні та гармонізації СФС заходів з нормами ЄС, а також в імплементації та реалізації законодавчої бази, що розширить можливості ведення торгівлі з країнами ЄС для українських виробників харчових і сільськогосподарських продуктів.

З вітальним словом до учасників засідання звернувся Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапаякий підкреслив важливість впровадження проекту Twinning в контексті реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В свою чергу керівник проекту від країни-бенефіціара, заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Олександр Вержиховський, відзначив вагомий внесок партнерів проекту від країн-учасників консорціуму в рамках реалізації проекту.

Постійний радник проекту Твіннінг Петрас Мачюльскіспредставив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи за усіма компонентами проекту та окреслив плани на наступний звітний період.

Також участь у заході взяв заступник Директора Державної продовольчої та ветеринарної служби Литовської Республіки, керівник проекту від держави-члена ЄС Відмантас Паулаускас.

 Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

 Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини