Офіційне відкриття проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

29 липня 2016 року в приміщенні Державної авіаційної служби України (Державіаслужба України) відбулась урочиста конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів/ аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС».

Проект впроваджується спільно із Державним агентством Іспанії з авіаційної безпеки.

Метою проекту є підтримка розвитку цивільної авіації в України та її інтеграції в транспортну систему ЄС шляхом гармонізації українських правил авіації з відповідним законодавством ЄС у сфері сертифікації аеропортів/ аеродромів та льотної придатності повітряних суден, їх деталей та приладів, а також сертифікації проектних і виробничих організацій.

Захід відкрив Голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук. У своїй промові Голова подякував іспанським партнерам за проявлену ініціативу та підтримку на шляху до євроінтеграції та зазначив, що проект спрямовано на створення відповідних умов для того, щоб Україна стала повноцінним учасником глобального авіаційного ринку. В свою чергу Міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив сподівання, що проект Twinning сприятиме скорішому підписанню Угоди про вільний авіаційний простір з ЄС.

Із вітальними промовами виступили Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, заступник Голови місії посольства Іспанії в Україні Яго Хіль Агудадо та директор з авіаційної безпеки Іспанії Иарта Лестау.

У заході взяли участь секторальний менеджер проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська, а також інші представники Державіаслужба України і зацікавлені сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь заступник начальника експертно-аналітичного відділу Анастасія Терех.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини