Відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

25 серпня 2016 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України з питань підвищення безпеки комерційних автоперевезень». 

Проект впроваджується спільно з Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща), Федеральним офісом вантажних перевезень (Федеративна Республіка Німеччина), Федеральним інститутом досліджень автомагістралей (Федеративна Республіка Німеччина) та Державним інспекторатом дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту та комунікацій (Литовська Республіка). 

Проект спрямований на підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом  в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик з метою зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків. 

Учасників засідання привітав керівник проекту від України, заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у створенні системи безпеки автомобільного транспорту в Україні.

Із вітальною промовою виступив керівник проекту від Республіки Польща Міхал Пєшхала, який наголосив на важливості співпраці партнерів у рамках проекту з метою його успішної імплементації. А також представив нового постійного радника проекту, голову Південного регіонального офісу Генерального інспекторату дорожнього транспорту та його команду.

Постійний радник проекту Twinning Міхаль Жемєнєвскі спільно зі своїм партнером Володимиром Коськовецьким представив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи за усіма компонентам проекту та привітав нову команду, яка буде продовжувати реалізацію проекту у подальшому.

У засіданні взяли участь молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Роберт Майворн, молодший керівник проекту від Литовської Республіки Даріус Садаунікас, координатор проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу Світлана Дідківська, заступник директора Департаменту транспортної безпеки, розслідування аварій та подій на транспорті Державної служби України з безпеки на транспорті Герега Іван Васильович.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини