Розпочалися Восьмі Рішельєвські академічні читання

22 вересня 2016 року в місті Одеса розпочалися Восьмі щорічні Рішельєвські академічні читання на тему: «Актуальні питання впровадження нового законодавства про державну службу».

Захід організований Національним агентством України з питань державної служби, Національною академія державного управління при Президентові України та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу спільно з Одеською міською радою у рамках Робочої групи (Панелі) «Реформа державного управління» Тематичної платформи «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Метою заходу є обговорення актуальних питань реформування державного управління та державної служби на основі європейських принципів державного управління.

Відкрив Рішельєвські читання та виступив з вітальним словом Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

З вітальним словом до учасників заходу також звернулися заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко, заступник Міністра Кабінету Міністрів України Володимир Федорчук, Одеський міський голова Геннадій Труханов, директор Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Микола Іжа, член громадської ради ОРІДУ НАДУ при Президентові України, народний депутат України 3-го, 6-го і 7-го скликання, Голова Одеської обласної державної адміністрації з 26 травня 1998 року по 3 лютого 2005 року Сергій Гриневецький, Голова Державної служби Республіки Польща Доброслав Довіат-Урбанські, Голова Комісії з питань державної служби Республіки Азербайджан Бахрам Халілов та експерт Французької національної школи управління ENA Жак Руд’єр.

Ключовою темою пленарного засідання є питання побудови ефективної системи управління персоналом на державній службі та професійного навчання державних службовців у контексті реформи державного управління.

Особлива увага у виступах доповідачів була приділена створенню професійного політично неупередженого, відповідального інституту державної служби на основі принципів належного врядування та кращого досвіду держав – членів СС, перетворення його на ефективний інструмент безперервного і стійкого розвитку держави. Також важливою темою дискусії було посилення ролі вищих навчальних закладів у підготовці професійних кадрів для органів державної влади.

Після пленарного засідання під час роботи у трьох секціях експерти та практики розглянули ключові тенденції та кращі практики реформування державної служби у країнах Східного партнерства, напрями вдосконалення кадрового менеджменту в державних органах, а також актуальні питання магістерської підготовки державних службовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Крім того, у рамках роботи третьої секції було обговорено проект Стратегії підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції до 2020 року.

Участь у заході беруть представники центральних органів державної влади та вищих навчальних закладів країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники країн ЄС та міжнародних організацій, посадові особи Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Верховної Ради України, Одеської міської ради, керівники служб управління персоналом міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, представники вищих навчальних закладів, центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, представники посольств.

Фотогалерея

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини