Робоча зустріч Голови Нацдержслужби з представником Штаб-квартири НАТО та експертами Національної школи управління Великобританії

29 вересня 2016 року у Національному агентстві України з питань державної служби відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з керівником Програми професійної підготовки при Штаб-квартирі НАТО Марчіном Кожіелем за участю експертів Національної школи управління Великобританії та представників Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони (далі - Програма).

У вступній промові Голова Нацдержслужби представив результати реалізації Програми в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції України. Крім того, було окреслено основні досягнення у сфері підвищення кваліфікації державних службовців з мовної підготовки та професійного розвитку працівників служб управління персоналом, що сприятиме ефективному впровадженню реформи державного управління та державної служби. Разом з тим, було наголошено на необхідності посилення співробітництва шляхом підписання договору про взаєморозуміння між Нацдержслужбою та Програмою і оновлення підходів до проведення засідань Координаційної групи з реалізації Програми.

У ході робочої зустрічі Марчін Кожіел поінформував присутніх про результати проведення робочих зустрічей з представниками органів державної влади України, залучених до реалізації Програми, а також наголосив на необхідності оновлення стратегічних підходів та механізмів її реалізації.

У свою чергу міжнародний радник Джоан Хілл коротко представила основні завдання та функції Національної школи міжнародного управління Великобританії, визначила основну мету перебування експертної місії в Україні.

Участь у заході взяли експерти Національної школи міжнародного управління Великобританії, представники Програми та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково:

Програма Україна – НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони– це інструмент, що спрямований на підтримку реформ в Україні шляхом професійної підготовки цивільних фахівців сектору безпеки і оборони, спроможних сприяти ефективному функціонуванню безпекової та оборонної політики країни.

Положенням про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України, затвердженим Указом Президента України від 8 липня 2016 року № 296/2016 «Питання координації євроатлантичної інтеграції України», Нацдержслужбу визначено національним координатором з питань виконання Програми.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини