Відбулася зустріч щодо підготовки проекту Twinning для Верховного Суду України

30 вересня у приміщенні Верховного Суду України відбулася робоча зустріч щодо підготовки контракту проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ВСУ у сфері захисту прав людини на національному рівні».

Впровадження проекту передбачає посилення незалежності та ефективності судової влади за рахунок впровадження європейських стандартів, а також підвищення інституційної спроможності Верховного Суду України, що дозволить сформувати єдину судову практику при здійсненні правосуддя і сприятиме зміцненню верховенства права в Україні.

Під час зустрічі бенефіціар та партнери від консорціуму країн у складі Німеччини та Латвії розглянули проект робочого плану та обговорили організаційні питання щодо подальшої роботи в рамках зазначеного проекту Twinning.

 У засіданні взяли участь суддя Верховного Суду України Олег Кривенда, начальник відділу міжнародного співробітництва Ліна Губар, керівник проекту від держави-члена ЄС Крістін Шмітц-Юстен, постійний радник проекту Яутріде Брієде та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні взяла заступник начальника експертно-аналітичного відділу Анастасія Терех.

Довідково:відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні», з 2005 року Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Для належної координації було створено Адміністративний офіс програми в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини