Офіційне відкриття проекту Twinning для Антимонопольного Комітету України

5 жовтня 2016 року в приміщенні Антимонопольного Комітету України відбулась урочиста конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Підтримка інституційної спроможності Антимонопольного комітету України з проведення досліджень ринків та ефективності застосування конкурентного законодавства з метою наближення до стандартів ЄС», партнерами якого є консорціум країн Німеччини та Литви.

Метою проекту є підвищення прозорості та стабільності політики конкуренції України шляхом подальшого наближення національного законодавства до стандартів Європейського Союзу, покращення охорони правопорядку та пропаганди конкуренції, яка базуватиметься на основі тісної співпраці між органами державної влади, що формують державну політику у сфері конкуренції України та країн-членів ЄС.

Голова Антимонопольного Комітету України Юрій Терентьєв подякував присутнім за надану підтримку у впровадженні проекту Twinning та зазначив, що проект допоможе Україні гармонізувати правозастосування та адвокатування конкуренції зі стандартами ЄС через тісну співпрацю національного конкурентного відомства з відповідними відомствами країн-членів ЄС. Під час конференції учасникам заходу було представлено основну мету проекту та плани щодо його реалізації.

У заході участь взяли Державний уповноважений Комітету, керівник проекту Twinning Анна Артеменко,  заступник директора Департаменту – начальник відділу стратегічного аналізу та сприяння розвитку конкуренції Віктор Талах, керівник проекту Twinning від Німеччини Вольф-Дитер Плессінг, постійний радник проекту Twinning Вольфган Якобі, Перший Радник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Представництва ЄС в Україні Хуана Мера Кабейо, представники органів державної влади та громадськості, посольств Німеччини та Литви та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник начальника експертно-аналітичного відділу Анастасія Терех

 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини