Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Одинадцяте засідання Робочої панелі «Реформа державного управління» (Варшава, Республіка Польща)

З 6 по 7 жовтня 2016 року у м. Варшава (Республіка Польща) проходить одинадцяте засідання Робочої панелі «Реформа державного управління» Тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» у рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

Засідання Робочої панелі проводяться на постійній основі та є свого роду потужною платформою для обміну досвідом щодо результатів впровадження реформи державного управління у країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», а також для ознайомлення з основними досягненнями в рамках реалізації Робочої програми Робочої панелі на 2014–2017 роки.

Головуючий одинадцятого засідання Робочої панелі, заступник керівника Відділу Східного партнерства, регіонального співробітництва та ОБСЄ Директорату з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії, регіонального співробітництва та ОБСЄ Європейської служби зовнішньої діяльності Нілс Дженсонс привітав учасників заходу та здійснив загальний огляд реалізації Робочої програми Робочої панелі на 2014–2017 роки.

З вітальними промовами також виступили Голова Державної служби Республіки Польща Доброслав Довіат-Урбанські та повноважний представник Міністерства закордонних справ Східного партнерства, Міністерства закордонних справ Республіки Польща Ян Хофмокл.

Під час засідання було  розглянуто основні досягнення у рамках реалізації Робочої програми на 2014–2017 роки, обговорено основні механізми впровадження єдиних стандартів управління людськими ресурсами, принципи державного управління та управління державними фінансами, а також нові підходи до вдосконалення системи надання державних послуг у країнах Східного партнерства.

Представники країн-лідерів чотирьох існуючих сфер Робочої панелі представили результати проведених у 2016 році заходів, а також визначили тематику запланованих.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко в рамках обговорення питання впровадження єдиних стандартів управління людськими ресурсами представив досвід та основні досягнення України у впровадженні нових підходів до управління персоналом на державній службі відповідно до Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець представила основні результати реалізації Плану заходів Робочої панелі в Україні впродовж звітного періоду. Водночас було окреслено перелік заходів, запланованих Нацдержслужбою на листопад–грудень 2016 року, та окреслено подальші кроки для успішної реалізації заходів у рамках сфери 4, де Україна виступає країною-лідером, у тому числі було наголошено на необхідності проведення у 2016 році порівняльного дослідження «Ефективне управління та потреби залучення допомоги ЄС в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Крім того, під час засідання українською стороною було підтверджено готовність організувати та провести дванадцяте засідання Робочої панелі «Реформа державного управління» в Україні в першому півріччі 2017 року.

У засіданні Робочої панелі взяли участь представники країн-членів ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники органів державної влади країн-членів ЄС та громадськості. Від України також були присутні керівник сектору «Реформа державного управління» Представництва Європейського Союзу в Україні Володимир Кондрачук та радник з в.о. начальника відділу Департаменту менеджменту персоналу Міністерства закордонних справ України Валерій Дем'янець.

 

Довідково: з 2011 року Україна, за безпосередньої участі Нацдержслужби, бере активну участь у діяльності Робочої групи «Реформа державного управління» і постійно відвідує засідання Робочої групи та заходи, організовані країнами-членами Східного партнерства. Така співпраця сприяє виконанню Нацдержслужбою поставлених завдань, зокрема забезпеченню формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби тощо.

Діяльність Робочої групи спрямована на такі напрями:

  • «Державна служба, державні установи та їх функції (управління людськими ресурсами, загальні засади прийняття та проходження державної служби, нормативно-правові акти)»;
  • «Прозорість, електронне урядування та захист даних»;
  • «Децентралізація місцевих / регіональних органів державної влади»;
  • «Ефективне управління технічною допомогою» (з 2012 року Україна – країна-лідер).

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}2210{/gallery}

Підписатися на новини