Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

 20 жовтня 2016 року у приміщенні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», який впроваджується спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале (IZSAM), Італія.

Метою проекту є надання допомоги органам влади України в наближенні та гармонізації СФС заходів з нормами ЄС, а також в імплементації та реалізації законодавчої бази, що розширить можливості організації торгівлі з країнами ЄС для українських виробників харчових і сільськогосподарських продуктів.

Зі вступним словом виступив керівник проекту від країни-бенефіціара, головуючий засідання наглядової ради Олександр Вержиховський, який наголосив на важливості реалізації проекту та представив основні досягнення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за період впровадження проекту.

Постійний радник проекту Петрас Мачюльскі представив квартальний звіт проекту, розповів про реалізовані заходи в рамках його впровадження та окреслив плани на наступний звітний період.

За результатами зустрічі було затверджено та підписано третій квартальний звіт.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» Нацдержслужба координує впровадження інструмента інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини