Відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної фіскальної служби України

26 жовтня 2016 року у Державній фіскальній службі України відбулося чергове засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері».

Проект впроваджується Державною фіскальною службою України спільно з Федеральним Міністерством фінансів Федеративної Республіки Німеччина, Міністерством фінансів Республіки Польща та Митною службою при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Метою проекту є створення бази для ефективного функціонування інтегрованого управління кордонами у митній сфері України.

Голова Державної фіскальної служби України, керівник проекту від України Роман Насіров у своїй промові підкреслив важливість реалізації проекту Twinning та зауважив: «Ми націлені продовжувати технічне співробітництво з органами влади держав-членів ЄС у рамках проекту. Обмін досвідом у митній сфері дозволить нам швидше впровадити норми та стандарти ЄС і тим самим виконати зобов’язання у цій сфері відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС». 

В. о. заступника Голови Державної фіскальної служби України, офіційний партнер постійного радника проекту від України Мирослав Продан представив основні досягнення проекту протягом звітного періоду, зокрема запроваджено автоматизовану систему «Єдине вікно», що спрямована на пришвидшення та спрощення митних процедур завдяки широкому використанню ІТ-технологій, створено20 мобільних груп та Міжрегіональної митниці Державної фіскальної служби України, діяльність яких спрямована на боротьбу з контрабандою та корупцією, а також розроблено проект Закону України щодо Уповноваженого економічного оператора. 3 червня 2016 року цей законопроект було подано до Верховної Ради, а в серпні 2016 року законопроект було представлено на розгляд бізнес-спільноті.

Постійний радник проекту Детлеф Щесни представив на розгляд учасників наглядової ради квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду в рамках 3 компонентів, зокрема реалізовано вісім комунікативних заходів, у тому числі три навчальні поїздки у сфері комплексного управління кордонами, що сприятиме спрощенню митних процедур, швидкості митного оформлення та відсутності проявів корупції у відповідності до кращих європейських стандартів

У свою чергу, керівник проекту Райнер Бойсель наголосив на своєчасній та ефективній реалізації заходів проекту упродовж звітного періоду, що зумовлює формування ефективного бачення майбутніх кроків та напрямів діяльності в контексті забезпечення досягнення обов’язкових результатів проекту.

Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь у заході взяв керівник сектору «Управління державними фінансами та бюджетної прозорості», координатор ТАІЕХ Наталія Старостенко, яка висловила готовність європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла Інна Бєлобратова, завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» Нацдержслужба координує впровадження інструмента інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини