У Нацдержслужбі відбулася нарада з питань проведення спеціальної перевірки

У Національному агентстві України з питань державної служби відбулася нарад з питань проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

У ході заходу було роз’яснено практичні аспекти проведення спецперевірки, запровадженої Указом Президента України №33/2012 від 25 січня 2012 року. Зокрема було представлено проект відповідної інструкції з реалізації положень Порядку проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на заняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування. Документ буде затверджено спільним наказом Нацдержслужби України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров»я, Міністерства фінансів та Міністерства юстиції.

Також було обговорено організацію проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на заняття посад пов’язаних із виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, призначення на які здійснюється Президентом України або Кабінетом Міністрів України, та організацію проведення спеціальної перевірки, яка покладається на керівника (заступника керівника) відповідного органу державної влади чи органу місцевого самоврядування, на заняття посади в якому претендує кандидат.

У нараді взяли участь заступник Голови Нацдержслужби України Микола Дячишин, представники Нацдержслужби, апарату Верховної Ради України, Національної академії державної служби при Президентові України, керівники кадрових служб міністерств та центральних органів виконавчої влади та керівники кадрових служб місцевих органів виконавчої влади.

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини