Відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

08 листопада 2016 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України з питань підвищення безпеки комерційних автоперевезень». 

Проект впроваджується спільно з Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща), Федеральним офісом вантажних перевезень (Федеративна Республіка Німеччина), Федеральним інститутом досліджень автомагістралей (Федеративна Республіка Німеччина) та Державним інспекторатом дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту та комунікацій (Литовська Республіка). 

Проект спрямований на підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом  в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик з метою зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків. 

Учасників засідання привітав керівник проекту від України, заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у створенні системи безпеки автомобільного транспорту в Україні.

Із вітальною промовою виступив керівник проекту від Республіки Польща Міхал Пєшхала, який наголосив на важливості співпраці партнерів у рамках проекту з метою його успішної імплементації.

Також учасників засідання привітав Віце-президент Федерального офісу вантажних перевезень, молодший керівник проекту від Федеративної Республіки Німеччина Роберт Майворм та заступник Голови Державного інспекторату дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту і комунікацій, молодший керівник проекту від Литовської Республіки Даріус Садаунікас

Постійний радник проекту Twinning Пьотр Мажец подякував усім присутнім за співпрацю та наголосив на тому, що відповідно до рішення Представництва ЄС в Україні тривалість проекту продовжено ще на три місяці, зокрема до 16.01.2017 року. Крім того було представлено квартальний звіт проекту, окреслено реалізовані заходи за усіма компонентами проекту та визначено плани на наступний звітний період.

У засіданні взяли участь заступник начальника управління безпеки на транспорті та технічного регулювання, партнер постійного радника проекту Антон Щелкунов, координатор проектів у сфері транспорту Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська та інші зацікавлені сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" Нацдержслужба координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини