Відбулась урочиста конференція з нагоди закриття проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

21 грудня 2016 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося восьме засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України з питань підвищення безпеки комерційних автоперевезень» та конференція з нагоди закриття проекту.

Проект впроваджувався спільно з Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща), Федеральним офісом вантажних перевезень (Федеративна Республіка Німеччина), Федеральним інститутом досліджень автомагістралей (Федеративна Республіка Німеччина) та Державним інспекторатом дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту та комунікацій (Литовська Республіка).

Проект було спрямовано на підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом  в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик з метою зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків.

Захід відкрив заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції, керівник проекту від України Віктор Довгань, який у своєму вітальному виступі висловив подяку присутнім за плідну співпрацю та підтримку у впровадженні проекту Twinning, а також допомогу у створенні системи безпеки автомобільного транспорту в Україні.

З промовами виступили Керівник третього відділу програми допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні Йоханесс Баур, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, заступник Голови місії в Україні Посольства Республіки Польща Рафал Вольскі та керівник проекту від Республіки Польща Міхал Пєшхала, які підкреслили важливість проекту для України, відзначивши міцні відносини, які склались між партнерами у ході його реалізації, що сприятиме ефективному впровадженню поставлених цілей у майбутньому.

Постійний радник проекту Twinning Пьотр Мажец привітав усіх присутніх з успішним завершенням проекту та окреслив основні результати, що були досягнуті у ході його імплементації проекту.

Директор Юридичного бюро, Голова інспекції автомобільного транспорту Республіки Польща Рената Рихтер, начальник відділу Федерального офісу вантажних перевезень Федеративної Республіки Німеччина Реймар Бенкендорф, Голова воєводського інспекторату дорожнього транспорту у м. Бидгощ Республіки Польща Кшиштоф Новак та старший державний службовець Федеративної Республіки Німеччина Клаус Пастор представили основні досягнення проекту за компонентами.

У заключній конференції взяли участь представники Міністерства інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Представництва Європейського Союзу в Україні, а також вітчизняні та міжнародні експерти. Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" Нацдержслужба координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини