Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

 19 січня 2017 року в приміщенні Державної авіаційної служби України (Державіаслужба України) відбулось друге засідання наглядової ради у рамках проекту Twinning «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС».

 Проект впроваджується спільно із Державним агентством Іспанії з авіаційної безпеки та спрямовано на підтримку розвитку цивільної авіації України та її інтеграції в транспортну систему ЄС шляхом гармонізації українських правил авіації з відповідним законодавством ЄС у сфері сертифікації аеропортів / аеродромів та льотної придатності повітряних суден, їх деталей та приладів, а також сертифікації проектних і виробничих організацій.

 Керівник проекту Twinning від України, Голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук привітав учасників засідання наглядової ради та висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у сфері розвитку цивільної авіації в Україні відповідно до європейських стандартів.

 Із вітальною промовою виступив керівник проекту від Королівства Іспанія Еухенія Льоренс Белтран де Хередіа, яка наголосила на важливості співпраці партнерів у рамках проекту, що сприятиме його успішній імплементації. Також вона представила фінансовий звіт і вказала на те, що за другий звітний період успішно здійснено всі заплановані заходи.

Постійний радник проекту Twinning Хуан Діаз привітав учасників засідання, висловив подяку усім заінтересованим сторонам за продуктивне співробітництво, представив квартальний звіт проекту, зокрема окреслив основні результати реалізованих заходів за всіма компонентами проекту та ознайомив присутніх з планами на наступний звітний період. Також було наголошено на тому, що з проектом Авіаційних правил України «Технічні вимоги та адміністративні процедури для льотних екіпажів цивільної авіації», розробленим у рамках проекту Twinning, можна  ознайомитись на офіційному сайті Державіаслужби України.

Від Державіаслужби України участь у засіданні взяли начальник Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Сергій Коршук, завідувач сектору документаційного забезпечення департаменту льотної придатності Ольга Іванова, а також секторальний менеджер проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" Нацдержслужба координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини