Відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

26 січня 2017 року у приміщенні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning «Допомога в застосуванні СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

Проект впроваджується спільно з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литовської Республіки та Інститутом експериментальної зоопрофілактики регіонів Абруццо та Молізе ім. Дж. Капорале, Італія.

Метою проекту є надання допомоги органам влади України в наближенні та гармонізації СФС заходів з нормами ЄС, а також в імплементації та реалізації законодавчої бази, що розширить можливості організації торгівлі з країнами ЄС для українських виробників харчових і сільськогосподарських продуктів.

Керівник проекту від країни-бенефіціара, головуючий засідання наглядової ради Олександр Вержиховський у своєму вступному слові привітав учасників засідання та наголосив на важливості реалізації проекту.

Постійний радник проекту Петрас Мачюльскі та керівник проекту від Литви Відмантас Паулаускас представили квартальний звіт проекту, розповіли про реалізовані заходи в рамках його впровадження та окреслили плани на наступний звітний період. Зокрема було наголошено на результатах проведення навчання щодо імплементації та забезпечення виконання норм ЄС щодо транспортування тварин, організації практичного лабораторного тренінгу для працівників лабораторій, роботи з узгодження національних вимог щодо моніторингу залишків і забруднювачів у живих тваринах, а також продуктах тваринного походження з положеннями законодавчих актів ЄС тощо.

Керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл зазначив, що ЄС підтримує Україну в прагненні якнайкраще застосовувати СФС (санітарних і фітосанітарних) заходів у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що допоможе покращити компетентності державних службовців України в цій сфері, а також сприятиме покращенню торгових відносин України з ЄС.

За результатами засідання було схвалено та підписано четвертий квартальний звіт, затверджено заходи, заплановані на п’ятий звітний період, а також узгоджено дату наступного засідання наглядової ради.

 Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» Нацдержслужба координує впровадження інструмента інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини