Відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

22 лютого 2017 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося друге засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка у підвищенні безпеки перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом в Україні». 

Проект впроваджується спільно з Міністерством громадських робіт та транспорту (Королівство Іспанія), Міністерством навколишнього середовища, енергетики та моря (Французька Республіка) та Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща).

Метою проекту є покращення мультимодальної системи перевезень небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом в Україні, а також вдосконалення мультимодального сполучення відповідно до загальноєвропейських норм та стандартів.

Учасників засідання привітав керівник проекту від України, заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю та підтримку у формуванні державної політики з транспортизації, реалізації та контролю вимог щодо перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом.

Керівник проекту від Королівства Іспанія, Голова підрозділу з питань інспекційного нагляду за наземним транспортом Міністерства громадських робіт та транспорту Луїс Мартінес Хіменес та молодший керівник проекту від Французької Республіки, Голова місії з питань перевезення небезпечних вантажів Міністерства навколишнього середовища, енергетики та моря Клод Пфовадель подякували усім присутнім за співпрацю та представили квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період.

Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь у заході взяла секторальний менеджер з транспортної політики Теодора Андрєєва, яка надала коментарі та зауваження до квартального звіту проекту, зокрема, наголосила на важливості посилення співпраці між партнерами проекту Twinning, що сприятиме досягненню обов`язкових результатів, а також вказала на необхідність широкої поінформованості всіх заінтересованих сторін про досягнення проекту.

Заступник начальника управління безпеки на транспорті та технічного регулювання, партнер постійного радника проекту Антон Щелкунов зауважив, що за звітний період було досягнуто значних результатів, зокрема, проведено аналіз чинного законодавства у рамках моніторингової місії експертів проекту Twinning до України.

Участь у засіданні також взяли керівник проекту від Республіки Польща, заступник директора Бюро інспекційного нагляду Генерального інспекторату дорожнього транспорту Міхал Пєшхала, представники Міністерства інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" Нацдержслужба координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини