Завершилось Дванадцяте засідання Панелі «Реформа державного управління» Тематичної платформи «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

17 березня 2017 року завершилось Дванадцяте засідання Панелі «Реформа державного управління» Тематичної платформи «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Порядок денний другого дня заходу був присвячений обговоренню законодавчого забезпечення реформи державної служби як базової складової реформи державного управління в Україні та законодавчого врегулювання служби  в органах місцевого самоврядування.

Засідання відкрив Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, який ознайомив учасників заходу з пріоритетами діяльності Комітету в контексті реалізації реформи державного управління та місцевого самоврядування.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко зазначив, що ефективна співпраця між Урядом та Парламентом є запорукою успішного розвитку країни.

У своєму виступі Керівник Відділу Східного партнерства, регіонального співробітництва та ОБСЄ Директорату з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії, регіонального співробітництва та ОБСЄ Європейської служби зовнішньої діяльності Нілс Дженсонс відзначив активну участь Національного агентства України з питань державної служби в рамках роботи Панелі «Реформа державного управління» та побажав всім країнам - учасникам натхненної праці та подальшого успішного розвитку системи державного управління.

В рамках заходу було презентовано нову редакцію Закону України про «Про службу в органах місцевого самоврядування» та основні досягнення в рамках впровадження Закону України «Про державну службу».

У заході взяли участь представники Європейської служби зовнішньої діяльності, програми SIGMA, державних установ країн-членів ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», посольств країн-членів ЄС, Секретаріату Кабінету Міністрів України, НАДС, Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС, Платформи громадянського суспільства в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство» та інші.

Довідково: з 2011 року Україна, за безпосередньої участі НАДС, бере активну участь у діяльності Панелі «Реформа державного управління» і постійно відвідує засідання Робочої групи та заходи, організовані країнами-членами Східного партнерства. Така співпраця сприяє виконанню НАДС поставлених завдань, зокрема забезпеченню формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби тощо.

Діяльність Панелі спрямована на такі напрями:

«Державна служба, державні установи та їх функції (управління людськими ресурсами, загальні засади прийняття та проходження державної служби, нормативно-правові акти)»;

«Прозорість, електронне урядування та захист даних»;

«Децентралізація місцевих / регіональних органів державної влади»;

«Ефективне управління технічною допомогою» (з 2012 року Україна – країна-лідер).

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Медіа

Підписатися на новини