Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Відбувся перший модуль Інформаційно-ознайомчого курсу стосовно актуальних питань діяльності НАТО та державної політики євроатлантичної інтеграції України

22 та 23 березня на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка відбувся перший модуль Інформаційно-ознайомчого курсу з євроатлантичної інтеграції. Курс, організований за підтримки Програми професійної підготовки Україна-НАТО та під патронатом Віце-прем`єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, спрямований на підвищення обізнаності держслужбовців щодо основних питань діяльності НАТО та державної політики євроатлантичної інтеграції України.

У відкритті модулю взяли участь Закусило Олег – перший проректор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Марчін Кожіел – координатор Програми професійної підготовки Україна – НАТО зі штаб-квартири НАТО та Ове Уруп-Медсен – менеджер Програми професійної підготовки Україна-НАТО.

Перший модуль зазначеного курсу, слухачами якого є понад 100 осіб, складався з лекцій: «Демократичні цивільно-військові відносини, принципи та практика», «Обов’язок контролювати – парламент та громадське суспільство в еру інформації», «Належне врядування та доброчесність в секторі безпеки та оборони», «Розуміння стандартів і політики НАТО» та «Управління оборонними ресурсами».

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь в заході взяв головний консультант відділу проектів інформатизації та програмно-технічного забезпечення Сергій Кух.

 

Довідково: курс складається з дев’яти модулів, які включатимуть, зокрема, теми демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, оборонного та бюджетного планування, гендерної рівності, кризового менеджменту та захисту критичної інфраструктури, стратегічних комунікацій, правових аспектів співробітництва України з НАТО. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}2326{/gallery}

Підписатися на новини