Відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning для Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

31 березня 2017 року в приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбулося перше засідання наглядової ради проекту Twinning «Впровадження європейських стандартів для посилення інституційної спроможності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у захисті прав і свобод людини».

Проект впроваджується спільно з литовськими інституціями (Офіс Омбудсмена Сейму Литовської Республіки, Офіс Омбудсмена з питань рівних можливостей, Державна інспекція з питань захисту персональних даних, Інститут права Литовської Республіки, Вільнюський університет, Центральне агентство з управління проектами) та австрійськими інституціями (Інститут прав людини ім. Людвіга Больцмана) за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми Європейського інструменту сусідства.

Метою проекту Twinning є забезпечення ефективного попередження і реагування на порушення прав людини шляхом посилення інституційного потенціалу Інституту омбудсмена як дієвого механізму парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини через удосконалення законодавства та його внутрішніх процедур відповідно до міжнародних стандартів. Впровадження проекту передбачає посилення потенціалу Секретаріату Уповноваженого у сфері захисту прав людини і діяльності Уповноваженого з прав людини.

Захід відкрила заступник Керівника Секретаріату Уповноваженого, керівник проекту від України Олена Смірнова, яка привітала учасників засідання, а також наголосила на важливості підтримки Європейського Союзу у впровадженні проекту Twinning й висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Із вітальними промовами виступили керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке, керівник Офісу Омбудсмена Сейму Литовської Республіки Аугустінас Нормантас та молодший керівник проекту, директор Інституту прав людини ім. Людвіга Больцмана Ханнес Треттер.

Постійний радник проекту Аушра Раулічкіте подякувала присутнім за співпрацю та представила перший квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період.

Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь у заході також взяв координатор сектору юстиції та правосуддя Андрій Співак, який надав коментарі до квартального звіту проекту, а також висловив сподівання на те, що литовсько-австрійський досвід стане корисним для України.

За результатами засідання наглядової ради було затверджено та підписано перший квартальний звіт проекту.

У заході також участь взяли представники Верховного Суду України, Секретаріату Уповноваженого та іноземні експерти.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала головний консультант сектору проектів SIGMA та СІВ відділу управління проектами Олена Рачинська.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини