Відбулося засідання Національної консультаційної платформи з питань реформування системи підготовки кадрів органів місцевого самоврядування

04 квітня 2017 року в приміщенні Національного агентства України з питань державної служби відбулося засідання Національної консультаційної платформи з питань реформування системи підготовки кадрів органів місцевого самоврядування.

Захід було організовано за ініціативи Ради Європи спільно з НАДС з метою обговорення основних підходів до формування ефективної системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації службовців органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад в Україні.

Голова НАДС Костянтин Ващенко привітав учасників засідання та наголосив на важливості удосконалення системи професійного навчання кадрів органів місцевого самоврядування у контексті реформування служби в органах місцевого самоврядування.

У своєму вступному слові Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг представив цілі та завдання Програми «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», а також підкреслив, що Рада Європи готова надати експертну допомогу, технічну та фінансову підтримку Україні у започаткуванні комплексного процесу розробки та реалізації Національної тренінгової стратегії, заснованої на досвіді країн-членів Ради Європи.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко ознайомив учасників засідання з ходом реалізації реформи державного управління в Україні та наголосив на важливості підвищення професійної компетентності працівників органів місцевого самоврядування.

Під час заходу Президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда підкреслив необхідність вдосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації службовців місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад в Україні в контексті здійснення комплексних реформ у різних сферах державної політики.

Крім того, в рамках заходу було презентовано звіт за результатами соціологічного дослідження потреб у навчанні представників органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, що було проведено Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Ради Європи.

Кращими практиками щодо організації системи професійного навчання посадових осіб місцевого самоврядування поділилися експерт Ради Європи, Директор Польської фундації місцевої демократії Цезарій Трутковські, директор Латвійської школи публічного управління Едіте Калниня та Спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації, представник Ради Європи Даніель Попеску.

Заступник Голови НАДС Андрій Заболотний в рамках свого виступу окреслив правове поле, завдання, подальші кроки та перспективи реформування системи підготовки кадрів органів місцевого самоврядування.

Участь у засіданні взяли також представники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, вітчизняні і міжнародні експерти.

 

Довідково: Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» реалізується Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Генерального директорату з питань демократії — II Генерального секретаріату Ради Європи в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015–2017 роки.

Стратегічна мета Програми: посилення інституційної і адміністративної спроможності уряду України заохочувати, координувати та здійснювати децентралізацію, підтримка підготовки і реалізації територіального об’єднання на всій території країни.

Компоненти Програми:

  • Регіональні офіси реформ на підтримку децентралізації;
  • Територіальна реформа (об’єднання і співробітництво).

Термін реалізації: 1 липня 2015 року – 31 грудня 2017 року. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини