Відбулось друге засідання Керівного комітету проекту Twinning для Адміністрації Державної прикордонної служби України

05 квітня 2017 року в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось друге засіданні Керівного комітету проекту Twinning «Підтримка Державної прикордонної служби України у подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів».

Проект впроваджується Адміністрацією Держприкордонслужби спільно з Адміністрацією федеральної поліції Федеративної Республіки Німеччина, Державною прикордонною службою при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки та Прикордонною службою Республіки Польща.

Метою проекту є посилення спроможності Держприкордонслужби у боротьбі з нелегальною міграцією та протидії корупції, що сприятиме ефективному впровадженню системи інтегрованого управління кордонами у відповідності з кращими стандартами, моделями та практиками Європейського Союзу.  

У вступній промові перший заступник Голови Держприкордонслужби, керівник проекту Василь Серватюк від України представив основні досягнення реалізації проекту та висловив сподівання, що його ефективне впровадження позитивно вплине на прискорення процесу інтеграції Держприкордонслужби в європейське правоохоронне поле та підвищить її спроможність у протидії сучасним загрозам на державному кордоні. Крім того, було наголошено на ефективності взаємовигідного співробітництва партнерів проекту, а також посилення міжвідомчої взаємодії з Державною фіскальною службою України в рамках ефективного впровадження двох діючих проектів Twinning у сфері інтегрованого управління кордонами.

У свою чергу, керівник проекту Twinning від держави-члена ЄС Томас Остерот окреслив основні заходи, що відбулись впродовж звітного періоду, зокрема було проведено консультації, здійснено навчальні візити до країн-членів ЄС з метою ознайомлення з практичними аспектами впровадження елементів інтегрованого управління кордонами, а також проведено аналіз нормативно-правової бази.

Крім того, постійний радник проекту Twinning Даніель Фаррелл коротко представив основні результати реалізації проекту та визначив плани на наступний звітний період.

У ході розгляду другого квартального звіту проекту секторальний менеджер з питань управління кордонами, міграції та безпеки Представництва ЄС в Україні Стефан Далгрен надав ґрунтовні коментарі до представленого квартального звіту та висловив відповідні рекомендації.

У засіданні взяли участь експерти проекту Twinning для Держприкордонслужби від держав-членів ЄС, представники проекту Twinning для Державної Фіскальної служби України та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник начальника відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року  № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Проект «Підтримка Державної прикордонної служби України у подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів»охоплює три наступні компоненти:

- Компонент 1 – допомога у моніторингу та оцінці виконання Концепції інтегрованого управління кордонами та відповідного плану дій;

- Компонент 2 – удосконалення системи прикордонного контролю, включаючи ІТ системи, відповідно до стандартів та практик ЄС;

- Компонент 3 – розвиток наближення законодавства та процедур у сфері виявлення викрадених автомобілів до стандартів ЄС.  

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини