Конференція з нагоди десятої річниці впровадження інструменту інституціональної розбудови ЄС Twinning в Азербайджані

7 квітня 2017 року в рамках відрядження до м. Баку (Азербайджанська Республіка) делегація від України взяла участь у конференції на тему: «Десята річниця впровадження інструменту інституціональної розбудови ЄС Twinning в Азербайджані».

Захід організовано Адміністративним офісом програми Twinning спільно з Міністерством економіки Азербайджанської Республіки з метою обговорення основних результатів впровадження інструментів інституціональної розбудови ЄС в країнах Європейського інструменту сусідства та Туреччині, а також здійснення обміну досвідом щодо удосконалення системи державного управління.

Заступник Міністра економіки Азербайджанської Республіки Сахіл Бабаєв привітав учасників заходу та представив основні досягнення в рамках впровадження інструментів інституціональної розбудови в Азербайджані в контексті реалізації економічних та соціальних реформ. Крім того, було наголошено на важливості ефективного співробітництва з державами-членами ЄС в процесі впровадження проектів Twinning у сфері безпеки, статистики, енергоефективності, економіки, морського транспорту та ін.

У свою чергу, Голова Представництва, Посол ЄС в Азербайджані Малена Мард відзначила, що організація конференції є платформою для посилення співробітництва та обміну досвідом між учасниками.

У ході пленарної частини заходу з обговорення результатів впровадження інструментів інституціональної розбудови у країнах Європейського інструменту сусідства та Туреччини було здійснено обмін досвідом і кращими практиками у сфері реформи державного управління шляхом використання інструментів ЄС.

Директор Адміністративного офісу програми Twinning в Азербайджані Руслан Рустамлі представив результати впровадження проектів Twinning і TAIEX впродовж 10 років їх реалізації, зокрема він наголосив, що Робочий план проектів Twinning нараховує 45 проектів, з яких 26 – завершено, 12 перебувають на різних стадіях реалізації та 7 знаходяться на різних стадіях підготовки.

Разом з тим, учасники конференції розглянули питання впливу згаданих інструментів на ефективність соціальних та економічних реформ.

У заході взяли участь представники Європейської Комісії, Представництва ЄС в Азербайджані, посольств країн-членів ЄС в Азербайджані, постійні радники проектів Twinning, представники органів державної влади Азербайджанської Республіки, міжнародних організацій, а також представники Молдови, Грузії та Туреччини.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідали заступник начальника відділу управління проектами Бєлобратова Інна та головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Федина Юлія, які представили основні результати впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні.

 

Довідково: Twinning (англ. twins — близнюки) – інструмент інституціональної розбудови ― ініціатива ЄС, що полягає в обміні досвідом та наданні допомоги з питань державного управління та адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.

З 2006 року Україна першою з країн Східного партнерства почала впроваджувати інструмент європейської інтеграції систем державного управління Twinning.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» Національне агентство України з питань державної служби є координатором підготовки та реалізації програми Twinning в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини