Відбувся круглий стіл «Державна служба в Україні: шляхи реформування»

7 квітня 2017 року у приміщенні Національної академії прокуратури України відбувся круглий стіл «Державна служба в Україні: шляхи реформування».

Захід організовано Генеральною прокуратурою України, Національним агентством України з питань державної служби, Національною академією прокуратури України спільно з Національною академією державного управління при Президентові України.

Відкрив круглий стіл перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, який привітав учасників заходу та висловив сподівання на плідну співпрацю щодо удосконалення інституту державної служби в контексті реформування органів прокуратури.

У своєму вступному слові Голова НАДС Костянтин Ващенко зазначив, що ефективне реформування державної служби як базової складової реформи державного управління є однією з ключових умов європейської інтеграції України.

Також Костянтин Ващенко представив основні досягнення в рамках впровадження Закону України «Про державну службу» та звернув увагу присутніх на важливості законодавчого врегулювання і забезпечення модернізації служби в органах місцевого самоврядування.

Також із вітальними промовами виступили Голова державної служби Республіки Польща Доброслав Довіат-Урбанські, народний депутат Верховної Ради України VIII скликання Сергій Алєксєєв, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, голова Державної інспекції навчальних закладів України Руслан Гурак, ректор Національної академії прокуратури України Іван Присяжнюк та перший віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Анатолій Савков.

У рамках заходу учасники обговорили особливості реформування державної служби в Україні і здійснили обмін досвідом щодо кращих практик та інновацій державної служби в країнах-членах ЄС.

Крім того, учасники круглого столу розглянули питання правового статусу державних службовців органів прокуратури та підвищення рівня їх професійної компетентності, а також інструменти запобігання виникненню корупційних ризиків в діяльності органів держаної влади.

Під час свого виступу директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець представила основні досягнення щодо використання інструментів міжнародної технічної допомоги Twinning, TAIEX та програми SIGMA у процесі реформування державного управління та державної служби в Україні.

У заході взяли участь народні депутати України, представники Генеральної прокуратури України, керівники регіональних та місцевих прокуратур, представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Національного агентства з питань запобігання корупції, НАДС та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, вищих навчальних закладів, представники державних органів Польщі та громадських організацій.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини