Міжнародна конференція «Партнерство задля досконалості державної служби» в Казахстані

12 квітня 2017 року в рамках відрядження до м. Астана (Казахстан) представник Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу взяла участь в міжнародній конференції «Партнерство задля досконалості державної служби».

Захід організовано Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй у Казахстані та Регіональним Хабом у сфері державної служби в м. Астана з метою обговорення та обміну досвідом щодо удосконалення системи державного управління та державної служби.

Із вступним словом виступили представники Керівного комітету Регіонального Хабу, Уряду Казахстану, Програми розвитку та Офісу співпраці Південь-Південь ООН, а також Організації економічного співробітництва та розвитку.

Учасники конференції обговорили питання розвитку державної служби та інновації, впроваджені в різних країнах. Крім того, відбулися дискусії щодо шляхів зміцнення регіонального співробітництва та розробках експертних мереж в сфері державної служби, основних досягнень Регіонального хабу протягом останніх чотирьох років, подальші стратегічні цілі, а також глобальні і регіональні тенденції розвитку державної служби.

Водночас в рамках конференції були представлені результати досліджень «Глобальні та регіональні тенденції розвитку державної служби» та «Мотивація на державній службі», проведених Регіональним Хабом у тісній співпраці з Програмою розвитку ООН «Глобальний центр для професійного розвитку державної служби» в Сінгапурі.

У міжнародній конференції взяли участь голови агенцій з питань державної служби країн-учасниць Регіонального Хабу, представники дипломатичних місій в Казахстані, Програми розвитку ООН «Глобальний центр для професійного розвитку державної служби» в Сінгапурі, міжнародних організацій, органів державної влади Казахстану, а також міжнародні парнери та експерти.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь заході взяла начальник відділу розвитку людських ресурсів Анжела Кукуля, яка представили основні результати впровадження реформи державної служби в Україні.

 

Довідково: Регіональний Хаб у сфері державної служби в м. Астана (Regional Hub of Civil Service in Astana, ACSH) – інституційна платформа, спрямована на надання допомоги у забезпеченні ефективності державної служби шляхом підтримки зусиль урядів країн регіону та за його межами у зміцненні інституційного та людського потенціалу.

Сьогодні Регіональний Хаб охоплює 36 країн і постійно розширює свою географію від країн-членів ОЕСР та СНД до Кавказу та Асоціації країн Південно-Східної Азії, а також 5 країн, які приєдналися у 2016 році.

Завдання Регіонального хаба:

  • аналіз поточних реформ державної служби в країнах регіону;
  • зміцнення співпраці та потенціалу професійної та експертної мереж;
  • створення умов та інституційної платформи для безперервного обміну передовим досвідом;
  • реалізація спільних програм, проектів та інших заходів;

сприяння в удосконаленні системи державної служби та якості надання державних послуг населенню в регіоні. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини