Відбулося п’яте засідання наглядового комітету проекту Twinning для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

11 травня 2017 року у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося п’яте засідання наглядової ради проекту Twinning «Впровадження системи управління відходами електронного та електричного обладнання (WEEE) в Україні».

Проект впроваджується Мінрегіоном спільно з Агентством Австрії з питань навколишнього середовища, Французьким міжнародним бюро з питань води та Регіональним Міністерством з питань навколишнього середовища Іспанії.

Метою проекту є поступове наближення системи управління відходами в Україні до стандартів ЄС шляхом впровадження ефективної та довготривалої системи управління побутовими відходами, зокрема у сфері відходів електронного, електричного обладнання та використаних батарейок.

У вступній промові начальник Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону, партнер постійного радника проекту Twinning
Максим Барінов підкреслив основні досягнення реалізації проекту, зокрема розроблення законопроектів «Про батарейки, батареї і акумулятори» та «Про відходи електричного обладнання», що сприятиме подальшому ефективному формуванню законодавства у відповідній сфері.  

Постійний радник проекту Еліна Велінова Стоянова-Лазарова представила на розгляд учасників наглядового комітету квартальний звіт проекту, окресливши основні заходи, що відбулись протягом звітного періоду. Разом з тим, було визначено ключові рекомендації щодо ефективної реалізації проекту Twinning та окреслено перелік заходів, запланованих на наступний звітний період.

У свою чергу, керівник Департаменту міжнародного співробітництва Агентства Австрії з питань навколишнього середовища, керівник проекту від Австрії Йоханнес Майер наголосив на важливості реалізації зазначеного проекту Twinning в Україні.

Водночас, з метою посилення ефективності реалізації проекту та підвищення обізнаності щодо результатів його впровадження серед представників екологічного середовища, підприємств виробника та населення, у ході заходу було обговорено питання створення потужної інформаційної системи. Крім того, було розглянуто питання щодо можливості продовження терміну реалізації проекту.

Від Представництва Європейського Союзу в Україні участь у заході взяв секторальний менеджер проектів у сфері «Енергетика, навколишнє середовище, екологічна економіка, захист населення» Жан-Франсуа Море, який представив основні коментарі та зауваження до квартального звіту.

Участь у заході також взяли молодший керівник проекту від Франції П’єр Анрі де Вільньов, представники Мінрегіону та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу була присутня Інна Бєлобратова, заступник начальника відділу управління проектами.

 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструмента інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини