Відбувся семінар з обговорення принципів діяльності програм Європейського Союзу та механізмів їх фінансування у сфері цивільної безпеки

16-17 травня 2017 року в рамках проекту Консультативної місії Європейського Союзу «Посилення спроможності українських установ сектору цивільної безпеки з питань координації співробітництва з донорами» відбувся семінар з обговорення принципів діяльності програм Європейського Союзу та механізмів їх фінансування у сфері цивільної безпеки.

Згаданий семінар є одним з восьми модулів тренінгової програми Консультативної місії Європейського Союзу, що має на меті розвиток професійних умінь і навичок представників сектору цивільної безпеки з питань управління проектами, підвищення комунікативних та соціальних навичок, вивчення кращих практик у сфері координації міжнародної технічної допомоги та ін.

Перший заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія Лихач представила досвід впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinningі ТАІЕХ в Україні, окреслила основні досягнення реалізації проектів, а також визначила основні механізми та підходи до ефективного використання інструментів органами державної влади, що сприятиме наближенню національного законодавства до стандартів Європейського Союзу.

Заступник начальника відділу управління проектами Центру Інна Бєлобратова здійснила практичний огляд процедури залучення та використання допомоги Європейського Союзу в рамках впровадження інструментів інституціональної розбудови шляхом надання роз’яснення щодо принципів підготовки та подання проектних пропозицій Twinningта заявок ТАІЕХ.

Участь у семінарі взяли представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції України та ін.

 

Довідково:

Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України. 

КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини. КМЄС має на меті сприяння створенню ефективного, відповідального сектору цивільної безпеки, який має довіру в громаді.

Основні пріоритети місії: допомога державним органам України у послідовному реформуванні сектора цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки.

Мандат КМЄС передбачає три напрямки діяльності:

  • надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки для розробки стратегій сектору цивільної безпеки;
  • підтримка імплементації реформ надання практичних консультацій, тренінгів та обладнання;
  • співпраця та координація для забезпечення координації реформ між українськими та міжнародними партнерами.

Серед основних пріоритетів роботи місії є розмежування повноважень, взаємодія поліції з громадою, громадський порядок, кримінальні розслідування та управління персоналом. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини